sâmbătă, 8 septembrie 2012

Drumul spre reuşită e pavat cu beneficii


Am revenit! Ştiu, a trecut multă vreme! Între timp a fost vară, soare, mare, prieteni, familie, dietă, caniculă ... a fost vacanţa mare!
Astăzi m-am gândit că e timpul să revin şi eu pe blog, nu de alta dar să nu ies absentă la numărătoarea bobocilor de toamnă.

Tot astăzi am fost la o întrevedere pentru reluarea activităţii profesionale şi de dimineaţă eram tare emoţionată şi îmi tremura stomacul şi îmi era de-a dreptul frică. Pauza pe care am făcut-o a fost destul de lungă şi în tot acest timp am acumulat nenumărate temeri care mi-au măcinat încrederea în abilităţile mele de profesionist şi mi-au tăiat curajul şi ambiţia care altădată mă făceau să iau decizii fără ezitare.
Toate gândurile negative s-au îngrămădit dimineaţă în cafeaua mea şi mi-au amărât-o şi mai tare.
Apoi am zis STOP! Şi am început să-mi reamintesc părţile bune - oamenii cu care am lucrat şi care au crescut împreună cu mine, reuşitele pe care le-am avut de-a lungul timpului, evaluările pozitive primite, promovările şi aşa mai departe. Până la ora interviului eram un leu gata să-şi devoreze prada! Nu a fost cazul totuşi, a fost o întâlnire blândă şi plăcută.


Însă metoda este cea care a contat şi a funcţionat de fiecare dată când am avut nevoie - vizualizarea succesului.

Am învăţat-o şi mi-a folosit cel mai mult când m-am lăsat de fumat. Allen Carr cu a sa carte În sfârşit nefumător exact asta face - pune în faţă toate aspectele pozitive, beneficiile, câştigurile a ceea ce urmează să obţii şi astfel te aduce în punctul în care obiectivul pare mult mai aproape şi uşor de realizat.
Aşa că, pe parcursul procesului, îmi repetam mereu toate motivele pentru care scap de fumat şi mă bucuram de starea de bine pe care urma să o dobândesc. De fiecare dată când îmi revenea nostalgia după fumat, îmi reaminteam ce voi câştiga după ce voi fi reuşit. A funcţionat până la capăt şi astăzi mă bucur de fiecare beneficiu în parte.

Apoi a fost dieta . În două luni am scăpat de 15 kg. Am folosit aceeaşi metodă - de fiecare dată mi-am adus în faţă beneficiile - de câte ori am fost tentată să renunţ mi-am reamintit lista cu ce voi avea de câştigat şi am mers mai departe. 

Succesul motivează întotdeauna, dar până la primul succes vizualizaţi câştigurile pe care urmează să le dobândiţi!

În concluzie, atunci când vă propuneţi un obiectiv lăsaţi gândurile negative când porniţi la drum şi hrăniţi-vă reuşita doar cu afirmarea beneficiilor! Cu cât mai multe, cu atât mai aproape de succes.

Zi cu zâmbete!